Izvor: Radio 021, 11.Okt.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren još jedan granični prelaz sa Mađarskom

Ministri Jadranka Joksimović i Ivica Dačić i šef mađarske diplomatije Peter Sijarto svečano su otvorili novi srpsko-mađarski granični prelaz Rabe-Kibekhaza u opštini Novi Kneževac.

Deveti drumski granični prelaz sa Mađarskom izgrađen je u okviru projekta prekogranične saradnje dve zemlje, vrednog 5,5 miliona evra za koji je Evropska unija izdvojila 4,6 miliona evra.

U okviru projekta kojim će se intenzivirati ekonomska, socijalna i kulturna saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dve zemlje, izgrađeno je 2,3 kilometra puta sa mađarske, 1,3 kilometra saobraćajnice sa srpske strane do novog graničnog prelaza koji će zajednički koristiti Srbija i Mađarska.

"Proširenje Evropske unije ključno je pitanje za Mađarsku i podržaćemo ekonomski interes Unije da Srbija što pre postane članica. Smatramo da je Srbija to zaslužila. Uprkos protivljenju nekih članica, smatramo da treba ceniti dostignuća Srbije u tom procesu, jer je to jedna uspešna priča", rekao je Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske.

Granični prelaz Rabe-Kubekhaza radiće od 7 do 19 sati za putnički saobraćaj.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.