Oteta deca u majčinom zagrljaju posle četiri godine; Slavica Burmazović: Ja sam najsrećnija mama na svetu

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteta deca u majčinom zagrljaju posle četiri godine; Slavica Burmazović: Ja sam najsrećnija mama na svetu

Troje dece Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug odveo u Iran, danas su stigla u Beograd. "Ja sam najrećnija mama na svetu", rekla je Slavica Burmazović na Aerodromu "Nikola Tesla".
Četiri godine nakon otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se vrate majci Slavici Burmazović.

"Ja sam najsrećnija mama na svetu", rekla je Slavica Burmazović na Aerodromu "Nikola Tesla" nakon što je dočekala i zagrlila svoju decu. 
Povratak dece Slavice Burmazović u Srbiju organizovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a na aerodromu ih je, pored majke, dočekao i ministar Ivica Dačić.
Dačić je za RTS rekao je da je bilo veoma teško da se deca dovedu u Srbiju jer nisu imala dokumenta i nisu imala izlazne vize iz Irana.
"Sve je završeno uz posredovanje iranskog ministra spoljnih poslova", rekao je Dačić i zahvalio Zarifu na ličnoj intervenciji da se deca što pre vrate u Srbiju. 
Decu je doveo ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović.  
Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.
Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci. On je, međutim, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i  sa decom otišao u Iran.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dramu porodice Burmuzović okončala diplomatija: Oteta deca posle četiri godine vraćena majci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd...Avion Katar ervejz sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" sa troje otete Slavičine dece nešto posle 10 sati...Deca koju Slavica nije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.