Izvor: JUGpress.com, 14.Okt.2023, 20:46

“Otadžbina” proziva Ivicu Dačića

KOSOVSKA MITROVICA

„Čestitam Srbima sa Kosova i Metohije dobijanje njihove Republike Srpske“ – ovo su reči Ivice Dačića

posle potpisivanja Briselskog sporazuma. Kakvu im je „Republiku Srpsku“ ovaj političar dodelio vidi se iz sadašnje političke situacije – najteže za Srbe na prostoru Kosova i Metohije od 1999. godine gde je po potpisivanju Briselskog sporazuma 40 hiljada Srba napustilo prostor KiM, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
” Sa punim pravom građani Srbije kritikuju i napadaju nacionalnu i državnu politiiku Aleksandra Vučića

prama KiM. Ipak, jednu ovako katastrofalnu i kataklizmičnu nacionanu politiku Aleksandar Vučić ne bi mogao da odradi bez podrške predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića.

Sva njegova politička karijera po preuzimanju kormila ove političke organizacije prožeta je kriminalnim

aferama kao što su „koferče“, „banana“ i druge. Odlikuje je i kontinuirano političko prostituisanje. Krenuo je sa podrškom vladi Vojislava Koštunice, da bi već 2008. godine istoga izigrao i sa Borisom Tadićem forimrao tzv. proevropsku vladu. Geslo te vlade je bilo „i Kosovo i Evropska unija“ a gde Ivica Dačić dobija funkciju potpredsednika vlade i ministra policije. Tokom 2009. je već bio „najevropljanin“ u zemlji Srbiji. Ovaj transfer je lepo opisao u svojoj knjizi nekadašnji američki amabasador u Beogradu Kameron Manter pod naslovom „Kako smo prevarili Vojislav Koštunicu“. Normalno, u glavoj ulozi je Ivica Dačić. Za njegovo vreme kao ministra policije Haškom sudu je izručio i Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ali to ga ne sprečava da za politiku vođenu od 2008-

godine optužuje bivši režim čije je on bio potpredsednik i ministar policije. Pokvreno i prljavo nema šta.

Politiku Aleksandra Vučića prema južnoj srpskoj pokrajini podržavao je svuda i na svakom mestu. U vremenu kada je Aleksandar Vučić hteo da deli Kosovo i Metohiju on je bio najglasniji zagovornik. Iz tog vremena je čuvena njegova rečenica „Ko misli da je celo Kosovo naše neka uzme Ustav Srbije i neka ide na Kosovo i Metohiju“.

U punoj meri podržava Aleksandra Vučića da Skupština i Vlada Srbije ne donesu nikakvu platformu o

Kosovu i Metohiji a bez platforme nema ni politike. A zašto je nema, da bi Aleksandar Vučić u mraku mogao da se odrekne teritorije južne srpske pokrajine uz svesrdnu pomoć ovog političkog konvertita.

Ivica Dačić se nije oglasio nego je čak i podržao Francusko-nemački plan o Kosovu i Metohiji u čijem

tekstu pod rednim brojem dva stoji da Srbija prihvata teritorijalni integritet i suverenitet kao i nezavisnost Kosova i Metohije. Verujemo da iz groba može da ustane Slobodan Milošević od muke bi zaplakao kada bi video šta radi njegov naslednik na tronu Socijalističke partije Srbije. Ivica Dačić svesrdno učestvuje u demontiranju i eliminaciji državnih funkcija Srbije na Kosovu i Metohiji. Kao što su policija, sudstvo, telekomunikacije, civilan zaštita itd.

Najnovije, odbacuje i srpske registarske tablice na severu Kosova i Metohije, nismo ga čuli da negoduje i da se suprotstavlja tzv. maloj taktičkoj pobedi Aleksandra Vučića koji je pristao da se Srbija odrekne brojnih državnih simbola u južnoj pokrajini.

Poslednje, posle događaja u Banjskoj na slici nije video Milana Radoičića koji je sam sutradan priznao da je tu bio. Ovo govori čovek koji je potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljnih poslova i koordinator svih bezbedonosnih službi u Srbiji. Bruka i sramota zar ne?

U politici zadnjih 12 godina Ivica Dačić nema sopstveno mišljenje, njegovo mišljenje i političke postupke određuje upravo Aleksandar Vučić. On dela i misli za njega. Možda Ivica Dačić i ima svoje mišljenje ali očito da se ne slaže sa njim”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“. (kraj) NP/SAI ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.