Osmorica uhapšena zbog nelegalnog softvera za oružje

Izvor: Studio B, 20.Sep.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmorica uhapšena zbog nelegalnog softvera za oružje

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su napravili nelegalan softver za kontrolu minobacačke vatre, sa namerom da ga prodaju u Južnom Sudanu, izjavio ministar policije Ivica Dačić.

Dačić je izjavio da su uhapšeni Đorđe T. (1954), Miodrag Đ. (1951), Momir G.(1946), Milan G. (1942), Duško K. (1950), Đuro K. (1959), Franc K. (1946) i Miroslav N. (1960).

Osumnjičeni su nelegalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << softver nameravali da prodaju u Južnom Sudanu, koji je pod sankcijama Ujedinjenih nacija o zabrani trgovine oružjem.i

Akcija je izvedena na osnovu informacija Bezbednosno-informativne agencija (BIA) i to je još jedan dokaz veoma dobre saradnje i koordinacije između MUP-a, BIA i drugih državnih organa koji rade na sprovođenju zakona, istakao je Dačić.

Akciju hapšenja sprovela je Uprava kriminalističke policije policijskih uprava iz Beograda, Pančeva i Zrenjanina, naveo je ministar.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.