Očekujemo nezavisnu istragu o trgovini organima

Izvor: S media, 03.Feb.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekujemo nezavisnu istragu o trgovini organima

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je u susretu sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu izrazio očekivanje da će u vezi sa izveštajem o trgovini ljudskim organima na Kosovu biti sprovedena nezavisna istraga, iako ne očekuje da se ti povodom formira poseban tribunal.

"Izneo sam naš stav da paralaleno treba da idu procesi evropskih integraciija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i pregovori oko Kosova i, naravno, naše očkivanje da će doći do nezavisne istrage kada je reč o izvestaju Dika Martija", rekao je Dačić srpskim novinarima u Vašingtonu.

Euleks odbacuje dokaze o "Medikusu"

On je istakao da je u susretu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Tomasom Kantrimenom rekao da Srbija nema ništa protiv da to radi Euleks ali, dodao je, pitanje je da li je Euleks ima kapacitet i da li može to sam da uradi.

Prema Dačićevim rečima, Euleks bi u tom slučaju morao da ima mnogo veće nadležnosti, jer je reč o pitanju koje treba istražiti ne samo u Srbiji i njenoj južnoj pokrajini, već i u drugim državama, Albaniji, Turskoj, Izraelu, Rusiji…

"Mi ne očekujemo da se pravi poseban tribunal i posebna birookratija za tako nesto, ali mislimo da bi neka vrsta nezavisne istrage koja bi otklonila sumnju da neko sada želi da zataška taj slučaj, bila od zajedničkog interesa za sve - i za SAD i za Srbiju", istakao je Dačić.

Dačić i Jeremić na Molitvenom doručku

Prema njegovim rečima, američki sagovornici, čiji je stav i do sada bio da je to posao Euleksa, i sami kažu da žele da se to pitanje raščisti, o čemu još treba da razgovaraju sa evropskim partnerima.

Dačić boravi u višednevnoj poseti SAD, povodom tradicionalnog Molitvenog doručka i u Vašingtonu se sastao sa više zvaničnika američke administracije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: SAD ponudile pomoć u borbi protiv krijumčara droge

Izvor: SrbijaNet.rs, 03.Feb.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mu je pomoćnik američkog državnog sekretara Vilijem Braunfild ponudio pomoć SAD u poboljšanju kapaciteta srpske policije u sprečavanju ilegalne trgovine narkoticima. "Braunfild nam je otvoreno rekao da

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Delegacija Srba sa Kosova razgovarala sa ambasadorom Rusije

Izvor: Studio B, 04.Feb.2011, 13:29

Delegacija kosovskih Srba zatražila je danas od ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina da se rasvetle zločini koji se navode u izveštaju Dika Martija. .."Ambasadoru Konuzinu smo preneli naše uverenje da ni Euleks, ni vlasti samoproglašene republike Kosovo nisu u stanju da vode nezavisnu...

Nastavak na Studio B...

SAD: Euleks treba da istraži navode o trgovini organima

Izvor: EMportal, 04.Feb.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su ga američki zvaničnici uverili da žele da se izvrši objektivna i nepristrasna istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu u vezi sa izveštajem Dika Martija i da smatraju da je dovoljno da istragu izvrši Euleks.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.