Delegacija Srba sa Kosova razgovarala sa ambasadorom Rusije

Izvor: Studio B, 04.Feb.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srba sa Kosova razgovarala sa ambasadorom Rusije

Delegacija kosovskih Srba zatražila je danas od ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina da se rasvetle zločini koji se navode u izveštaju Dika Martija.

"Ambasadoru Konuzinu smo preneli naše uverenje da ni Euleks, ni vlasti samoproglašene republike Kosovo nisu u stanju da vode nezavisnu istragu, već da bi to trebalo da obavlja posebna istražna komisija koja bi bila neutralna", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je potpredsednik Skupštine zajednica opština na Kosovu i Metohiji Marko Jakšić.

Dodao je da su ambasadoru preneli i uverenje da je "apsurdno" početi dijalog Beograda i Prištine dok navodi o trgovini organima otetih Srba iz izveštaja Martija ne budu istraženi.

"Apsurd je da počne dijalog jer bi to značilo, ako bi se razgovor vodio sa vladom Hašima Tačija, da bi Beograd bio saučesnik u ubijanju sunarodnika", ocenio je Jakšić.

Konuzin je, prema njegovim rečima, naveo da će Rusija podržati svaki stav Beograda u vezi sa istragom o trgovini organima.

"Konuzin je izneo stav da je ideja formiranja istražnog tima koji bi se bavio istragom dobra, da bi to trebalo da pokrene Beograd, a da će Rusija u tome pomoći", rekao je Jakšić.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Aleksandar Konuzin

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.