Kosovski Srbi predlažu da UN formiraju tim za istragu

Izvor: Blic, 04.Feb.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi predlažu da UN formiraju tim za istragu

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije danas je, u razgovoru sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Konuzinom, predložila da navode iz izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima ispita poseban istražni tim koji bi formirale Ujedinjene nacije.

"Sigurni smo da Euleks nema snage i da ne želi objektivno i nepristrasno da izvede istragu o organima kidnapovanih i otetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srba”, rekao je Tanjugu Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica posle razgovora sa Konuzinom u Beogradu.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo reči i o ekonomskim temama odnosno mogućnosti da ruski privrednici investiraju u pokrajinu čime bi se pokrajina osnažila, a građani politički ohrabrili da nastave borbu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. U delegaciji su, pored Pantića, bili i predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović, potpredsednik Skupštine zajednica opština KiM Marko Jakšić
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.