OKRŠAJ ČEDA-IVICA II DEO Jovanović: Dok ti muftija lepi 100 evra na čelo, ti pevaš Erdoganu; Dačić: Ima krizu, razumem ga

Izvor: Press, 05.Dec.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKRŠAJ ČEDA-IVICA II DEO Jovanović: Dok ti muftija lepi 100 evra na čelo, ti pevaš Erdoganu; Dačić: Ima krizu, razumem ga

Svađa na relaciji SPS-LDP danima ne prestaje, pa je posle verbalnog okršaja lidera dve partije, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića, pre nekoliko dana u skupštini - sukob je nastavljen i juče razmenom novih uvreda.
Foto:Blic
Nova "runda" počela je juče opet na sednici skupštine, a glavni akteri bili su lider LDP i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njegov prezimenjak iz SPS Neđo Jovanović. Ni ovog puta uvrede nisu izostale, a potom se ponovo umešao i Dačić. Bilo je reči o "đilkošima", "pijanstvu u Guči", "krizama", "političkim mrtvacima".
- Dačić kaže: ne mogu da verujem da Evropa ne može ništa da uradi. Ko kaže da ne može? Evropa nam je pokazala gde smo. Kad vodimo đilkoš diplomatiju, onda završimo onako kako završi svaki provincijalni đilkoš. Mi od (austrijskog kancelara Sebastijana) Kurca očekujemo da nam pomogne da rešimo probleme s Prištinom? To možda može ujutro u tri sata pijan u Guči pod šatorom da radi, ali kao ministar spoljnih poslova na tako nešto nema pravo - rekao je Jovanović u Skupštini Srbije.
Ocenio je da je Srbija žrtva "đilkoš politike" i junačenja i držanja lekcija drugima.
- Dok ti s druge strane muftija lepi sto evra na čelo, a ti pevaš Erdoganu. Je l' Erdogan priznao Kosovo? Jeste. Je l' lobirao da Kosovo uđe u Interpol - lobirao. Pa što njemu pevaš "Osman agu", a nama deliš lekcije o patriotizmu - upitao je Jovanović, očigledno Dačića, na čiji je račun sve ovo bilo i upućeno.




Iako nije bio u parlamentu, Dačić je Jovanoviću odgovorio preko medija.
- Čeda ima krizu, razumem ga. On radi svoj posao, samo mu loše ide, i nervozan je, kao i njegovi nalogodavci, koji traže da prestanemo s povlačenjem priznanja, jer to ruši njihov koncept da je sve već rešeno - kazao je Dačić.
Međutim, u odbranu srpskog šefa diplomatije stale su i njegove stranačke kolege, tačnije poslanik SPS Neđo Jovanović, koji je juče u parlamentu rekao da socijalsisti podržavaju politiku koja se vodi prema KiM, ali i celom regionu, a da "“povampireni politički mrtvac” Čedomir Jovanović nipodaštava takvu politiku koja se zasniva na principima dijaloga i mira".
Foto: Vladimir Lojanica / RAS Srbija
Neđo Jovanović

- “Povampireni politički mrtvac koji se odnedavno posle godinu dana pojavio u Skupštini, histerično deli lekcije predsedniku države, a na krajnje grub i primitivan način vređao je ministra spoljnih poslova i pokušavao kao politička udavača da se nekom ponudi” - rekao je Neđo Jovanović.
On je za lidera LDP rekao i da je "izlizani i prevaziđeni faktor na političkoj sceni", i da ne može imati političku težinu što su, kako kaže, građani pokazali brojem glasova. Kako je izgledao Dačićev i Jovanovićev prethodni okršaj u skupštini pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.