ODLUKA IZAZVALA NEGATIVNE REAKCIJE I OSUDU Dačić zatražio objašnjenje od Moldavije povodom zabrane ulaska u zemlju Goranu Bregoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 19:33

"ODLUKA IZAZVALA NEGATIVNE REAKCIJE I OSUDU" Dačić zatražio objašnjenje od Moldavije povodom zabrane ulaska u zemlju Goranu Bregoviću

Dačić je ukazao na to da je Bregović nastupao u celom svetu i nikada nije imao takve probleme prilikom gostovanja ni u jednoj zemlji.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je objašnjenje od Ministarstva spoljnih poslova Moldavije, povodom odbijanja za ulazak u tu zemlju proslavljenom svetskom umetniku Goranu Bregoviću, rekao je danas šef srpske diplomatije, Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da takva odluka nije u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tradicionalno prijateljskim odnosima Srbije i Moldavije.

Naveo je i da je ta odluka izazvala je veoma negativne reakcije i naišla na osudu javnosti u Srbiji.

Organizatori Gitar mjuzik festivala koji se održava u Moldaviji saopštili su ranije danas da Bregović nije pušten u zemlju, iako je već bio sleteo na aerodrom u Kišinjevu i da zbog toga neće moći večeras da nastupi na tom festivalu sa svojim bendom. 

Razlozi za tu odluku vlasti nisu saopšteni.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić: Zatražili smo objašnjenje od Moldavije zbog Bregovića

Izvor: Radio 021, 20.Avg.2023

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je objašnjenje od Ministarstva spoljnih poslova Moldavije, povodom odbijanja da dozvole ulazak u tu zemlju Goranu Bregoviću.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.