Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 11:57

Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju položile su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem koji je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije suditi nezavisno i nepristrasno.

Kako se podseća u saopštenju iz Skupštine, sudije su izabrane na sednicama 14. aprila i 6. maja ove godine.

Dačić je izrazio uverenje i da će novoizabrane sudije suditi u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da će na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", poručio je Dačić sudijama.

Polaganju zakletve prisustvovali su i ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, član VSS Aleksandar Pantić, generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.