Nastavak dijaloga sa Prištinom u novembru

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak dijaloga sa Prištinom u novembru

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da će dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, biti nastavljen u novembru. Dačić je novinarima na Beogradskom sajmu knjiga rekao da bi sledeća runda dijaloga trebalo da bude održana u prvoj nedelji posle održavanja lokalnih izbora na Kosovu, zakazanih za 3. novembar. Upitan da li će i danas tokom sastanka Saveta za primenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EU u Luksemburgu, na kome će on predvoditi srpsku delegaciju, a visoka predstavnica Ketrin Ešton delegaciju EU, biti reči o Kosovu, Dačić je odgovorio da taj sastanak neće biti prilika za razgovor o toj temi, ali da će se o Kosovu razgovarati na margini skupa. "Ketrin Ešton vodi delegaciju EU, a tu će biti i komesar za proširenje Štefan File. Oni će izneti poziciju EU, ja ću izneti poziciju Srbije. To će trajati relativno kratko i potom će biti održana konferencija za novinare. Posle toga će, međutim, biti naš sastanak na kome ćemo sigurno razgovarati i o toj temi, tako da će sve stvari koje su bile aktuelne proteklih dana i nedelja sutra biti predmet razgovora", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dačić: Želimo da Srbija na zastavi EU sija punim sjajem!

Izvor: Press, 21.Okt.2013

"Ne želimo da Srbija bude samo dvadeset deveta zvezdica na zastavi EU, nego da sija punim sjajem", rekao je premijer novinarima nakon što je večeras uz učesće šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton održana prva sednica Saveta, koji ima za cilj da sprovodi SPP.. Dačić je naglasio da je Srbija...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.