Nagrada za poštenje

Izvor: RTS, 19.Nov.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za poštenje

Marina Moračanin, koja je nedavno pronašla torbu sa 200.000 evra i 500.000 dinara i novac pošteno vratila vlasniku, dobiće posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Kruševljanka Marina Moračanin, koja je u kafiću u kojem radi nedavno pronašla torbu sa 200.000 evra i 500.000 dinara i sav novac pošteno vratila vlasniku, biće stalno zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Pošto će procedura primanja u stalni radni odnos u MUP-u potrajati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malo duže, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je, kao garanciju tog obećanja, Marini i njenoj ćerkici poklonio kapu koju nose pripadnice policije.

"Ovo je zaista jedan veliki gest", rekao je Dačić na svečanosti u kruševačkom Gradskom zdanju, i istakao da je Marini Moračanin mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dvadesetosmogodišnja Marina smatra da nije bilo potrebe za podizanjem tolike medijske buke oko gesta, koji je učinila.

"Mislim da je to moja obaveza i vaspitanje, i da bi svako ko je normalan to isto uradio", kaže Marina, koja ove godine tri puta vlasnicima vraćala novčanike pune para i ličnih dokumenata.

Iako mlada Kruševljanka sa sedmogodišnjom ćerkom i suprugom živi kao podstanar, nijednog trenutka nije razmišljala šta da učini sa pronađenim novcem.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić zapošljava poštenu građanku

Izvor: B92, 19.Nov.2011

Kruševac -- Ministar Ivica Dačić najavio je da će pokrenuti proceduru da se Marina Moračanin, koja je pronašla i vlasniku vratila više od 200.000 evra, zaposli u MUP-u..."U izgubljenom i poremećenom sistemu vrednosti neko bi ovaj gest okarakterisao kao ludost i propuštenu priliku, ali, ovo je...

Nastavak na B92...

Devojku koja je vratila 200.000 evra vlasniku Dačić će zaposliti u MUP-u

Izvor: Blic, 19.Nov.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas u Kruševcu da će pokrenuti proceduru da se Marina Moračanin, koja je pronašla i vlasniku vratila više od 200.000 evra, zaposli u MUP-u. ..Dačić je Kruševljanki Marini Moračanin na ceremoniji u skupštini grada uručio simbolični...

Nastavak na Blic...

Od vlasnika dobila siću, od Dačića će posao

Izvor: Mondo, 19.Nov.2011

Ministar policije najavio je da će pokrenuti proceduru da se ženi koja je pronašla i vlasniku vratila više od 200.000 evra, zaposli u MUP-u.

Nastavak na Mondo...

Nagrada za poštenje

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2011

BEOGRAD - Marina Moračanin (28), koja je nedavno pronašla torbu sa 200.000 evra i 500.000 dinara i sav novac pošteno vratila vlasniku, dobiće posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Marini je mesto u SUP-u

Izvor: Politika, 19.Nov.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pokrenuo inicijativu za prijem u policijske redove Marine Moračanin, koja je pronašla i vratila torbicu sa 200.000 evra i 500.000 dinara..Kruševac – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je juče policijski šešir...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.