Dačić: Marini je mesto u SUP-u

Izvor: Politika, 19.Nov.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Marini je mesto u SUP-u

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pokrenuo inicijativu za prijem u policijske redove Marine Moračanin, koja je pronašla i vratila torbicu sa 200.000 evra i 500.000 dinara

Kruševac – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dačić uručio je juče policijski šešir mladoj Kruševljanki Marini Moračanin u znak odavanja priznanja za poštenje i čestitost, uz inicijativu za prijem u policijske redove. Ministar Dačić je u svečanoj, „Mozaik sali“ Skupštine grada Kruševca rekao da je Marina, vraćajući 200.000 evra i 500.000 dinara, koje je pronašla u kafiću gde radi, zaslužila radno mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Gest mlade Kruševljanke u današnje vreme ministar Dačić je okarakterisao kao izuzetno vredan pažnje i priznanja.

– Ovo je retkost da se tako nešto desi, a trebalo bi da bude normalno i uobičajeno za svakog čoveka. U poremećenom sistemu vrednosti ovaj gest će neko, možda, okarakterisati kao ludost i propuštenu priliku da zadrži te pare za sebe. Obavešten sam da je i njen otac pre izvesnog vremena našao veliku sumu novca i vratio. Uveren sam da je Marini mesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova, zbog čega joj uručujem žensku policijsku kapu, kao mali znak pažnje i priznanja – rekao je ministar Dačić.

A Marina Moračanin je jedino rekla da nije „trebalo da se diže tolika buka oko svega“.

– Ja sam taj novac vratila jer mi to nalaže moje domaće vaspitanje. Verujem da bi svako ko je častan tako uradio – rekla je Marina.

I načelnik Policijske uprave u Kruševcu Miljan Petrović je pohvalio postupak Marine Moračanin, napominjući da neki često gube stvari, drugi ih nalaze i prijavljuju, ali da su jako retki slučajevi da neko vrati toliku sumu, bar ne po informacijama kojima policija raspolaže.

Gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović pridružio se čestitkama Marini i njenoj porodici, darujući im jednu umetničku sliku. Čestitke za poštenje i čestitost Marini krunisane su zajedničkom fotografijom sa ministrom policije.

Posle svečanosti u „Mozaik sali“ ministar Dačić je posetio Galeriju Milića od Mačve, gde je primio „Povelju mira i tolerancije za širenje ideala mira“. Priznanje mu je uručio prof. dr Pavle B. Bubanja, predsednik odeljenja za kulturu mira i muzeja mira. Dačić je, u svojstvu potpredsednika Vlade RS, posetio i Fabriku maziva FAM, gde je razgovarao sa privrednicima Kruševca.

R. Stanković

objavljeno: 20.11.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.