NOVO PRIZNANJE ZLATNIM MOMCIMA: Ivica Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO PRIZNANJE ZLATNIM MOMCIMA: Ivica Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašima

Posle treće titule evropskog prvaka.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše odbojkašima Srbije, osvajačima titule prvaka Evrope.

Reprezentativci Srbije na čelu sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije Zoranom Gajićem i selektorom Slobodanom Kovačem dobili su pasoše u zgradi ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić prvo je uručio pasoš kapitenu Nemanji Petriću, pa ostalima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a onda poručio da je beskrajno zahvalan odbojkašima na velikom uspehu.

- Uručivanje diplomatskih pašosa i zvanje ambasadora dobre volje šampionima Evrope je nešto najmanje što može da se uradi zbog svih uspeha. Pobeda je emotivno ođeknula među narodom, Srbiji su potrebne pobede i zbog svega što smo doživljavali u prošlosti - rekao je Dačić.

On je dodao da su odbojkaši Srbije ponos zemlje i da bi svi voleli da budu uspešni kao oni.

- Želimo vam da osvojite što više medalja - naveo je on, pre nego što je otkrio da je pevao na proslavi odbojkaša.

- Volim da zapevam, iako mi zameraju. To sam radio u prisustvu Merkel, Mogerini, Putina, Makrona, a sinoć sam bio na njihovoj proslavi i bilo mi je najlepše. Nadam se da vas nisam izneverio - obratio se Dačić odbojkašima.

Kapiten Perić je istakao da mu je čast ispred svih reprezentativaca.

- Hvala Dačiću i ministarstvu spoljnih poslova. Uvek nam je zadovoljstvo da predstavljam našu zemlju i narod. Još više ćemo se truditi u budućnosti - zaključio je Petrić.

Posle zvaničnog dela ministar Dačića pokazivao je odbojkašima slike njegovih prethodnika i u opuštenom razgovoru im pričao o njihovoj istoriji.

Srbija je u nedelju, u Parizu, pobedila Sloveniju 3:1 u finalu i došla do trećeg evropskog zlata.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.