Mur za ukidanje taksi i povratak dijalogu 

Izvor: RTS, 14.Mar.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur za ukidanje taksi i povratak dijalogu 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa generalnim direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom koji je istakao da je neophodno nastaviti napore na traženju načina da se dođe do kompromisnog rešenja za KiM. Mur se na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem založio se za ukidanje taksi i povratak Beograda i Prištine dijalogu.
Premijerka Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakla je da su uvođenje taksi, formiranje kosovske vojske i izglasavanje platforme potezi kojima Priština pokazuje da ne razmišlja o dijalogu i da odbacuje svaku mogućnost traženja kompromisnog rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ponašanje Prištine, prema rečima Brnabić, utiče negativno na život svih građana na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost, ali i na stabilnost celog regiona. 
Takvi potezi su kontraproduktivni, naglasila je premijerka, izrazivši istovremeno nadu da će doći do adekvatnih pritisaka iz Međunarodne zajednice koji bi vodili ka ukidanju taksi i stvaranju uslova da se dijalog nastavi. 
Brnabićeva je takođe izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji što je spremna da i dalje, putem Fonda za dobru upravu pomaže projekte koji se odnose na neophodne reforme koje će ubrzati proces evrointegracija. 
Premijerka je takođe izrazila spremnost Srbije da nakon Bregzita redefiniše i unapredi ekonomske odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, navodi se u saopštenju.
Politički direktor u Forin ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Ričard Mur na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem založio se za ukidanje taksi i povratak Beograda i Prištine dijalogu.

Dačić je sagovorniku ponovio spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom u cilju pronalaženja kompromisa, kao i trajnog i održivog rešenja, nakon ukidanja neprihvatljivih taksi.
U razgovoru je obostrano izražena spremnost za produbljivanje sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, što uključuje i intenzivniju razmenu poseta na visokom nivou. 
Tokom razgovora naglašen je značaj regionalne stabilnosti, što predstavlja važan aspekt stabilnosti cele Evrope, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktor Forin ofisa se založio za ukidanje taksi i povratak dijalogu

Izvor: VOA, 15.Mar.2019, 00:15

Srpski zvaničnici održali su nekoliko sastanaka sa direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom o pitanju taksi koje je kosovska vlada uvela prema Srbiji i nastavku dijaloga između dve zemlje. Britanski predstavnik boravi u Srbiji dok traju pregovori njegove države o izlasku iz...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.