Ministri Srbije i Španije razgovarali o saradnji posle krize zbog pandemije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 19:36

Ministri Srbije i Španije razgovarali o saradnji posle krize zbog pandemije

Ministri spoljnih poslova Srbije i Španije, Ivica Dačić i Aranća Gonsales Laja, danas su u telefonskom razgovoru izrazili zadovoljstvo zbog poboljšanja epidemiološke situacije u Srbiji i Španiji, saopšteno je u Beogradu.

Dačić je, piše u saopštenju njegovog ministarstva, izrazio saučešće zbog teških posledica pandemije u Španiji, i istakao da je veoma pozitivno što se proteklih nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stanje u Španiji polako popravlja.

Dačić je informisao špansku ministarku da je Srbija ublažila restriktivne mere u borbi protiv pandemije, što je posledica poboljšanja epidemiološke situacije, a ministarka Gonzales rekla da i u Španiji dolazi do postepenog, opreznog popuštanja ograničenja.

Saglasili su se da po okončanju krize Srbija i Španija treba da pojačaju međusobnu ekonomsku saradnju i izrazili zadovoljstvo zbog "već izuzetno visokog nivoa političkih odnosa", piše u saopštenju u kojem se dodaje da je Dačić svoju špansku koleginicu pozvao u posetu Srbiji.

Dačić je zahvalio Španiji zbog nepriznavanja nezavisnosti Кosova i podrške dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.