Milivojević: Dačić ne sme dozvoliti da SPS dovede u pitanja nacionalne interese

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 12:55

Milivojević: Dačić ne sme dozvoliti da SPS dovede u pitanja nacionalne interese

Bivši diplomata Zoran Milivojević izjavio je danas da lider SPS-a Ivica Dačić treba da otkloni sumnje i da garantuje minimum funkcionisanja i minimum lojalnosti aktuelnoj politici i ne sme da dozvoli da njegova stranka na bilo koji način dovede u pitanje državne i nacionalne interese u ovom delikatnom trenutku.

Milivojević je za Tanjug rekao da Dačić kao lider u svojoj stranci može dosta toga da promeni i razjasni koji su to elementi koji dovode do nepoverenja i kako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ti elementi otklone jer, kako kaže, SNS kao vodeća stranka ne dovodi u pitanje poverenje i ne odstupa od državne politike.

"Čim ima nepoverenja, koalicija trpi određenu štetu i ulazimo u period kada će se koalicija preispitivati oko najvažnijih pitanja koja su u ovom trenutku na dnevnom redu. Kada je reč o Srbiji to je politika koja je vezana za KiM, za očuvanje državnog i nacionalnog interesa, za očuvanje stabilnosti, za očuvanje procesa koji je doveo Srbiju na značajan međunarodni položaj i na unutrašnju stabilnost u ekonomsko-socijalnom smislu. Stabilnost i funkcionisanje koalicije i sprovođenje državne politike je ovoga trenutka važnije nego u bilo kom periodu iza nas, ne računajući NATO agresiju i opstanak države" rekao je Milivojević.

On je dodao da smatra da će to biti tema i današnjeg sastanka između lidera koalicije i koalicionih stranaka.

Milivojević objašnjava da je neophodno da se obezbedi minimum funkcionisanja i koalicije, ali i lojalnosti aktuelnoj politici kako Srbija ne bi trpela štetu jer, kako kaže, pritisak neće da slabi, on će da raste i da je SPS-a podignuta na znatno viši nivo.

"Ako se dovodi u pitanje položaj države, ostvarivanje politike koja je nužna za održanje položaja države, onda se tu u demokratskim političkim sistemima kakvi su u Srbiji najbolje proveravaju kroz izbore. To je najbolja provera i najbolja garancija za funkcionisanje političkog sistema" rekao je Milivojević
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.