Dačić: Razgovarao sam sa Vučićem, apsolutna podrška SPS-a predsedniku, sutra nastavak razgovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2023, 17:21

Dačić: Razgovarao sam sa Vučićem, apsolutna podrška SPS-a predsedniku, sutra nastavak razgovora

Predsednik Socijalističke parije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas Tanjugu da je razgovarao sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

"Kao što sam i ranije rekao, Socijalistička partija Srbije i ja lično apsolutno podržavamo Aleksandra Vučića, jer vodi politiku od vitalnog značaja za nacionalne i državne interese i budućnost Srbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Dačić.

Dačić je najavio da će sutra nastaviti razgovore o najvažnijim temama u ovom teškom i odlučujućem periodu za našu državu i narod.

"Ponosni smo na sve rezultate koji su postignuti za 11 godina naše saradnje", poručio je Dačić.

Da li je, možda, došao kraj vladajućoj koaliciji i da li ćemo na izbore u septembru su primarna pitanja na političkoj sceni Srbije.

Da se nešto zaista dešava, potvrđuje to što je u zgradi Predsedništva održan sastanak ministara iz redova SNS-a sa predsednikom i premijerkom.

Više informacija nema ni nakon susreta, jer članovi Vlade nisu hteli pred novinare. Mediji pišu da bi činjenica da je Vučić nezadovoljan podrškom koalicionih partnera, mogla da dovede do prevremenih parlamentarnih izbora, i to već u septembru.

Pod ucenama ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara neće popustiti, rekao je Vučić, i dodao da je spreman da na izbore ide kao kandidat za premijera.

Opštinski i gradski odbori i pojedini funkcioneri te stranke saopštili su da čvrsto stoje uz predsednika u njegovoj borbi za Kosovo i Metohiju i naporima za napredak Srbije. Podrška i od poslanika.

"U ovakvoj jednoj situaciji svako pokazuje svoj trag, i da su mnogi koji su se predstavljali kao deo naših tima, pokazali da vrlo lako u teškim trenucima otpadaju, razmišljaju o svojim pozicijama, razmišljaju o foteljama, a ne o tome da je teško i da treba stati uz predsednika kada se bori za Srbiju", rekao je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije.

Na izjave predsednika Vučića da je razočaran neutralnim ponašanjem SPS-a tokom sednice o Kosovu, reagovao je lider socijalista Ivica Dačić, koji je istakao da Vučićeva politika ima njegovu punu podršku i da opozicija ne može da računa na njega. Trenutne odnose dve najveće partije, u SPS-u ne žele da komentarišu.

"Kada govorimo o državnoj politici, koja je svakako veoma dragocena i značajna u ovom teškom trenutku po našu državu, njome se bave oni koji su vlasni da to čine, dakle predsednik SNS-a gospodin Aleksandar Vučić i predsednik SPS-a, gospodin Dačić", objašnjava podpredsednik SPS Branko Ružić.

Da li ima veze sa dešavanjima na državnom nivou, ili možda nema, ali iz Novog Sada i Bečeja stiže vest da Pokret obnove Kraljevine Srbije, više nije deo vladajuće većine u tim mestima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.