Matvijenko čestitala Dačiću, pismo predao Bocan - Harčenko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020, 16:48

Matvijenko čestitala Dačiću, pismo predao Bocan - Harčenko

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko čestitala je danas predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću stupanje na novu dužnost i poželela mu uspeh na novoj odgovornoj funkciji.

Predsedniku Skupštine Srbije pismo, u kojem je čestitka Valentine Matvijenko, predao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan - Harčenko koji se danas sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Dačićem.

Čestitke Ivicu Dačiću uputili su i predsednik parlamenta Ekonomske zajednice država zapadne Afrike Sidi Mohamed Tunis, generalni sekretar Parlamentarne skupštine CES Asaf Hadžijev, te brigadni general, oružane snage Italije i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu Tomazo Vitale.

Takođe, Dačić je čestitke primio od ambasador Irana Rašida Hasana Pur Basida, ambasadra Švajcarske Urea Šmida i ambasadora Kube u Srbiji Gustava Trista del Todoa.

U pismu se ističe da predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić uživa veliki ugled u Ruskoj Federaciji i da je obavljajući visoke dužnosti u organima izvršne vlasti Srbije dao značajan doprinos jačanju prijateljskih odnosa i razvoju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Takođe, Matvijenkova navodi i da je u prethodnom periodu ostvaren napredak u saradnji parlamenata dve države i izražava nadu da će taj vid saradnje biti nastavljen i u budućnosti, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je tokom sastanka sa Bocan - Harčenkom izrazio žaljenje zbog odlaganja posete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji i izrazio nadu da će ona biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruski ambasador uručio Dačiću pismo od Valentine Matvijenko

Izvor: Danas, 29.Okt.2020

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću pismo Valentine Matvijenko, predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Rusije kojim mu čestita stupanje na novu dužnost i želi uspeh na novoj odgovornoj funkciji, saopšteno je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.