29. oktobar  2020. 15.38  →  18.17 | Izvor: Tanjug

Matvijenko čestitala Dačiću, pismo predao Bocan - Harčenko

BEOGRAD -

Predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko čestitala je danas predsedniku Narodne skupštine Srbije Ivici Dačiću stupanje na novu dužnost i poželela mu uspeh na novoj odgovornoj funkciji.

Predsedniku Skupštine Srbije pismo, u kojem je čestitka Valentine Matvijenko, predao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan - Harčenko koji se danas sastao sa Dačićem.

Čestitke Ivicu Dačiću uputili su i predsednik parlamenta Ekonomske zajednice država zapadne Afrike Sidi Mohamed Tunis, generalni sekretar Parlamentarne skupštine CES Asaf Hadžijev, te brigadni general, oružane snage Italije i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu Tomazo Vitale.

Takođe, Dačić je čestitke primio od ambasador Irana Rašida Hasana Pur Basida, ambasadra Švajcarske Urea Šmida i ambasadora Kube u Srbiji Gustava Trista del Todoa.

U pismu se ističe da predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić uživa veliki ugled u Ruskoj Federaciji i da je obavljajući visoke dužnosti u organima izvršne vlasti Srbije dao značajan doprinos jačanju prijateljskih odnosa i razvoju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Takođe, Matvijenkova navodi i da je u prethodnom periodu ostvaren napredak u saradnji parlamenata dve države i izražava nadu da će taj vid saradnje biti nastavljen i u budućnosti, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je tokom sastanka sa Bocan - Harčenkom izrazio žaljenje zbog odlaganja posete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji i izrazio nadu da će ona biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

Ambasador Rusije preneo čestitke Lavrova Selakoviću

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je uručio čestitku ruskog kolege Sergeja Lavrova povodom stupanja na dužnost šefa srpske diplomatije.

Takođe, ambasador Bocan-Harčenko čestitao je i u svoje ime stupanje na novu dužnost ministru Selakoviću i poželeo dobru i uspešnu saradnju u duhu tradicionalno prijateljskih odnosa koji krase Srbiju i Rusiju.