Lapovo: Deblokirana pruga

Izvor: B92, 19.Nov.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lapovo: Deblokirana pruga

Lapovo -- Radnici građevinskog kombinata "Prvi maj" iz Lapova večeras su posle šest dana deblokirali međunarodnu prugu Beograd-Niš.

Sa koloseka su uklonili šator posle obećanja koje su dobili od savetnika ministra policije Ivice Tončeva, da će do utorka biti pronađen način za ispunjenje radničkih zahteva. Ukoliko dogovor ne bude poštovan, radnici ovog kombinata vratiće se na koloseke.

Posle četvoročasovnih pregovora radnika sa Ivicom Tončevim, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << započeli na šinama, a završeni u kacelariji predsednika opštine Lapovo, doneta je odluka o deblokadi pruge.

Radnici su večeras, nešto posle 21 sat , deblokirali prugu Beograd-Niš nakon što su dobili garancije od predstavnika Vlade Srbije da će radna grupa u utorak razmatrati njihove zahteve.

Radnicima su ponuđene dve opcije, a koja će biti usvojena odlučiće radna grupa Vlade Srbije već narednog utorka.

Obećano je da će, ukoliko ne postoji mogućnost za vraćanje kombinata u vlasništvo države, njima biti isplaćeno 10 prosečnih bruto plata, što bi bio iznos od oko 420 hiljada dinara po zaposlenom.

I pored obećanja, radnici kombinata "Prvi maj" nisu imali poverenja u reč koju su dali nadležni, već su posle 21 sat krenuli put Beograda kako bi dobili garancije potpredsednika Vlade Ivice Dačića.

Prema rečima Tončeva, radna grupa će biti formirana od predstavnika svih resorsnih ministarstava i preuzeća.

Podsetimo, radnici zahtevaju pokretanje proizvodnje, isplatu 10 plata i uplatu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, kao i izradu socijalnog programa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici drugu noć proveli pod šatorima na pruzi

Izvor: TV Avala, 19.Nov.2009

Radnici privatizovanog Građevinsko-industrijskog kombinata "1. maj" iz Lapova noćas su, drugu noć za redom, proveli pod šatorom na železničkoj stanici Lapovo Varoš, na pruzi Beograd-Niš, koju drže u blokadi od utorka.

Nastavak na TV Avala...

U Lapovu pregovori sa radnicima GIK 1. maj

Izvor: NaDlanu.com, 19.Nov.2009

KRAGUJEVAC, 19. novembra 2009. (Beta) - Radnici Građevinsko- industrijskog kombinata "1. maj" počeli su u četvrtak uveče pregovore sa predstavnicima Vlade i lokalne samouprave Lapova o deblokadi pruge i mogućim rešenjima zahteva zaposlenih. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

U Lapovu pregovori sa radnicima GIK 1. maj

Izvor: Beta, 19.Nov.2009

KRAGUJEVAC, 19. novembra 2009. (Beta) - Radnici Gradjevinsko- industrijskog kombinata "1. maj" počeli su u četvrtak uveče pregovore sa predstavnicima Vlade i lokalne samouprave Lapova o deblokadi pruge i mogućim rešenjima zahteva zaposlenih...Kako prenosi Televizija Kragujevac, radnici koji pet...

Nastavak na Beta...

RISTIĆ: Vlasnik priželjkuje stečaj

Izvor: Danas, 19.Nov.2009

Radnici Građevinsko industrijskog kombinata „1.maj“ nastavili su na stanici u Lapovo Varoš danonoćnu blokadu pruge Beogard - Niš, zahtevajući reviziju privatizacije firme, isplatu zaostalih zarada i povezivanje staža za poslednjih šest meseci. Oni su od savetnika u MUP Srbije Ivice Tončeva...

Nastavak na Danas...

Radnici odblokirali prugu Beograd-Niš

Izvor: Blic, 20.Nov.2009, 11:00

Radnici privatizovanog građevinskog industrijskog kombinata „1. maj" deblokirali su sinoć nešto posle 21 sat prugu Beograd-Niš nakon što su dobili garancije od predstavnika vlade Srbije da će radna grupa u utorak razmatrati njihove zahteve.....Oni su prugu na stanici Lapovo držali u blokadi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.