LSV: Naknadni razum poželjan, ali Dačić kasni bar 10 godina

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Naknadni razum poželjan, ali Dačić kasni bar 10 godina

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju na Kosovu kasni bar deset godina, te konstatuje da je naknadni razum poželjan, ali da je sada možda kasno.
Komentarišući poziv ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na kompromisno rešenje i poseban status za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene manastire na Kosovu, LSV u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podseća da su njeni poslanici pre deset godina, prilikom rasprave o Predlogu rezolucije o pravednom rešavanju pitanja Kosova i Metohije, predložili amandman kojim su pozvali na poštovanje realnosti na Kosovu.
Predložili su, naime, kako se navodi u saopštenju, da Vlada Srbije pripremi i potpiše ugovor sa SPC o priznavanju "Pećke države", a koji bi usvojila Narodna skupština.
Prema tom predlogu, kako navodi LSV, suverena "Pećka država" imala bi suverenitet nad svim crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve, kao i njihovom imovinom, a ugovor o formiranju ove države za osnovu bi imao ugovor kojim je formirana suverena država Vatikan.
Predlog je odbijen sa 205 glasova protiv, a amandman nije podržao ni Ivica Dačić, navode u LSV-u, uz ocenu da je nakon toga "umesto ozbiljnosti usledila neozbiljnost srpske političke elite".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LSV: Dačić kasni 10 godina, predlagali smo "Pećku državu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da predlog ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o razgraničenju na Kosovu kasni bar deset godina, te konstatuje da je naknadni razum poželjan, ali da je sada možda kasno...Komentarišući poziv ministra spoljnih poslova Ivice Dačiha na kompromisno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.