Kosovska politika Vlade Srbije nije narušena

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska politika Vlade Srbije nije narušena

BEOGRAD - Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je da kosovska politika Vlade Srbije nije narušena i da na sednici vlade nije bilo sukoba oko rešenja problema na Kosovu.

"Nikakvih sukoba nije bilo na sednici vlade. Politika oko Kosova nije narušena i samo je pitanje kako ćemo dalje, odnosno kako spojiti evropski put sa odbranom državnih i nacionalnih interesa vezanih za Kosovo", rekao je Dačić novinarima u Palati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbija.

Dačić je rekao da se na sednici vlade tražilo razjašnjenje za katastar, a ne za matične knjige.

"Deo o katastru nije usvojen kao uredba, usvojena je uredba o matičnim knjigama i trebalo bi ovih dana da bude usvojena uredba o načinu prelaska administrativne linije u smislu MUP-ovih stvari, dokumenata, vozačkih dozvola i tako dalje.

Katastar nije ni razmatran na sednici vlade, taj dokument nije bio na sednici Vlade", rekao je Dačić.

On je naveo i da je bio i "deo koji se tiče nadležnosti u drugostepenom smislu" i da li bi pominjanje određenih sudskih instanci (Vrhovni sud Kosova) eventualno imalo statusni karakter ili ne.

"Deo koji se tiče slobode kretanja i MUP-a je nesporan. MUP će i dalje biti nadležan za tako nešto, mi smo ministarstvo Srbije, sva rešenja će biti statusno neutralna i sa naše strane je taj deo prevaziđen", rekao je Dačić.

Dačić je upitao da li oni koji imaju isti stav o Kosovu mogli da obezbede većinu u Skupštini.

"Ne verujem, jer svako ima različit stav jer nije stvar o načelnom pitanju, nego o konkretnim rešenjima gde svako ima neki svoj predlog. Moj predlog je poznat i čuo se i u američkom kongresu i o tome se govori svuda", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.