Koalicija SPS-JS-PUPS: Dačić za predsednika

Izvor: S media, 12.Mar.2012, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SPS-JS-PUPS: Dačić za predsednika

Ivica Dačić, lider socijalista, biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa te dve stranke.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Dačić je pozvao predsednika Demokratske stranke i Srbije Borisa Tadića da se izjasni da li želi predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim, a ne, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je istakao, da odugovlači.

Marković: Dačić je naš kandidat za predsednika

Dačić italijanskoj ministarki poklonio buket cveća za Osmi mart

Kalanović: Jaki regioni uz jakog premijera

"Žele vanredne predsedničke izbore da bi stvorili dualizam u Srbiji. Nemoj da Tadić tek u aprilu kaže da podnosi ostavku jer treba da zna da izbore raspisuje (predsednica Skupštine Srbije) Slavica Djukić Dejanović, a ona to može da uradi u roku od 30 do 90 dana", naveo je Dačić.

Tadić i Nikolić dele Srbiju kao slavski kolač

Lider SPS-a je optužio predsednika DS Borisa Tadića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da žele da stvore dualizam u Srbiji i da je podele izmedju sebe kao "slavski kolač".

"Smatram da predsednički izbori treba da budu u redovnom terminu, a ako žele vanredne predsedničke izbore onda to treba da kažu. Srbija je mnogo veća nego što su njih dvojica", rekao je Dačić govoreći o Tadiću i Nikoliću.

SPS nezaobilazni politički faktor

Upitan o sporazumu sa PUPS-om i JS-om, Dačić je rekao da će SPS na parlamentarnim izborima imati 142, PUPS 68, a JS 40 kandidata za poslanika.

Mandati će shodno zakonu biti deljeni po redosledu na izbornoj listi, rekao je Dačić i dodao da će on biti nosilac liste koja će se zvati "Ivica Dačić SPS-PUPS-JS".

Dačić očekuje da koalicija oko socijalista dobije 15 odsto glasova i da, kako kaže, na taj način postane nezaobilazni politički faktor u Srbiji.

Lider SPS-a je rekao i da je za to da se lokalni izbori raspišu na čitavoj teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, jer je, kako je naveo, za ulazak zemlje u Evropsku uniju, ali i za očuvanje nacionalnih interesa.

"Želimo da pobedimo i Tadića i Nikolića. Vreme je da izmerimo snage", poručio je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a u Beogradu kojoj su prisustvovali i predsednici Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije Dragan Marković Palma i Jovan Krkobabić.

Predsednik JS Dragan Markovich je podsetio na svoju borbu protiv bele kuge u Srbiji istakavši da se zalaže za to da se za rodjenje deteta porodicama daje po 1.200 evra.

"Posle naše pobede i novinarima će biti bolje", rekao je Marković obraćajući se reportetima i izrazio uverenje da će koalicija oko socijalista ostvariti dobar rezultat na parlamentarnim izborima i da će Dačić pobediti kada budu održani predsednički izbori u Srbiji.

Jovan Krkobabić je rekao da milion i 700 hiljada penzionera i oko milion socijalno ugroženih u Srbiji treba da glasaju za koaliciju oko SPS-a.

Upitan da li je odustao od zahteva da PUPS u koaliciji sa socijalistima dobije trećinu mandata, Krkobabić je rekao da to nikada nije ni tražio.

(Agencije, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.