Dačić: Srbija ne izvozi terorizam

Izvor: S media, 02.Nov.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija ne izvozi terorizam

Terorizam iz Srbije ne preti svetu, izjavio ministar Ivica Dačić. Vehabija Jašarević jeste državljanin Srbije, ali je pristalica radikalnog islamističkog pokreta. FBI je zadovoljan prikupljenim informacijama.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da svetu ne preti terorizam iz Srbije bez obzira na to što je napadač na ambasadu SAD u Sarajevu Mevlid Jašarević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << državljanin Srbije.

Dačić: Obezbedićemo red i mir u Banji Koviljači

Dačić: MUP može da odbije prijavu prebivališta

Šta je Dačić dogovorio sa pripadnicima FBI?

Dačić je novinarima u beogradskoj osnovnoj školi "Sveti Sava" rekao da je Jašarević jeste državljanin Srbije, ali i vehabija, odnosno pristalica radikalnog islamističkog pokreta.



"To svi znaju i znaju da im opasnost od terorizma ne preti iz Srbije"
, rekao je Dačić.

On je ponovio da su predstavnici FBI došli u Beograd, da u sedištu MUP-a razgovaraju sa svojim srpskim kolegama i da su američki specijalci zadovoljni do sada prikupljenim informacijama o prisustvu vehabija u Srbiji.

Ministar je kazao da će američki specijalci, zajedno sa svojim srpskim kolegama, raditi na tom i drugim slučajevima.

Dačić je, govoreći o saradnji sa, istakao da je prilikom posete SAD direktoru tog biroa predložio da predstavništvo za region Balkana premesti iz Sarajeva u Beograd ili da otvori novu ispostavu u Beogradu, jer je glavni grad Srbije najveća metropola na Blakanu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Neki hoće da prikriju da je Jašarević - Bošnjak

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da bi razlog zbog kojeg određeni mediji ističu da je teroristički napad u Sarajevu izvršio državljanin Srbije mogao biti pokušaj da se prikrije činjenica da je počinilac Mevlid Jašarević - Bošnjak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DAČIĆ: SVETU NE PRETI TERORIZAM IZ SRBIJE

Izvor: Kurir, 02.Nov.2011

BEOGRAD - Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da svetu ne preti terorizam iz Srbije bez obzira na to što je napadač na Ambasadu SAD u Sarajevu Mevlid Jašarević državljanin Srbije...Dačić je novinarima u beogradskoj osnovnoj školi "Sveti Sava" rekao da je Jašarević jeste državljanin...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.