Ključna runda briselskog dijaloga

Izvor: BKTV News, 13.Dec.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključna runda briselskog dijaloga

Sastankom premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa Ketrin Ešton, jutros je počela ključna runda dijaloga Beograda i Prištine o funkcionisanju pravosuđa na Kosovu. Razgovori u Briselu značajni za odluku o zakazivanju prve međuvladine konferencije Srbije i EU.

U Briselu je nastavljen dijalog Beograda i Prištine o funkcionisanju pravosuđa na Kosovu, a osim premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, sastanku prisustvuje i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Razgovori su počeli bilateralnim susretom delegacije Beograda sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.
Kako je najavljeno, razgovori Beograda i Prištine biće ključni za odluku Evropskog saveta o zakazivanju prve međuvladine konferencije Srbije i EU, koja bi trebalo da označi početak pregovora o pridruživanju Uniji.
Portparolka Ketrin Ešton Maja Kocijančič izjavila je juče da je cilj nove runde dijaloga da se učini što veći napredak uoči izveštaja visoke predstavnice ministarskom savetu EU.
“Biće reči o svim otvorenim pitanjima vezanim za primenu Briselskog sporazuma, a jedno od njih je pravosuđe”, rekla je Kocijančič.
Ona je podsetila da će Eštonova u ponedeljak ukratko, a u utorak detaljnije, izvestiti ministarski savet EU o dosadašnjem napretku u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
“Cilj je da se postigne što veći napredak kako bi izveštaj bio što pozitivniji”, naglasila je Kocijančič.
Ministri će nakon toga usvojiti okvir za pregovore za Srbijom i odrediti datum prve međuvladine konferencije EU-Srbija, koja po ranijoj odluci Saveta treba da se održi najkasnije u januaru sledeće godine.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Završen sastanak u Briselu

Izvor: RTS, 13.Dec.2013

U Briselu završen trilateralni sastanak Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija posvećen funkcionisanju pravosuđa na Kosmetu. Nema konačnog dogovora, izjavio Tači posle sastanka. Rad će biti nastavljen u ekspertskim grupama, kaže Tači...16.55 - Završen sastanak u Briselu. Tači izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.