Jovanović: Temelj totalitarnog režima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Temelj totalitarnog režima

BEOGRAD -

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je predloženi zakon o javnim preduzećima "temelj totalitarnog režima", koji se u Srbiji uspostavlja, i najočigledniji dokaz licemerja i političkog kriminala, koji ima uporište u vladajućoj koaliciji.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije izjavio da će lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, zahvaljujući ovom zakonu, postavljati svakog direktora u zemlji koji će odgovarati njihovim političkim interesima tako što će služiti interesima vladajuće koalicije.

"Ovaj zakon je osnova za sistemsku korupciju, zbog čega se i donosi, i poslednja je etapa u organizovanom obračunu koji se po Srbiji već mesecima vodi kako bi se srušile lokalne samouprave koje nisu bile spremne da služe interesima vladajuće koalicije", istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, umesto novog poretka koji bi uveo neophodan red u finansiranje stranaka, javne nabavke, utvrdio poreklo imovine političara i na transparentnim osnovama utvrdio vlasništvo u medijima, dobili smo "politiku racije i atmosferu harange".

Jovanović je rekao da predloženi zakon predviđa da će direktori 50 javnih i državnih preduzeća na nivou republike dobiti direktore odlukom petočlane komisije, a tri njena člana imenuje vlada.

Tako se, naglasio je Jovanović, uspostavlja većina koja garantuje realizaciju partijskih i političkih, a ne ekonomskih interesa.

On je rekao da direktore preostalih 650 lokalnih preduzeća, čiji su osnovači gradovi i opštine, bira lokalna samouprava, ali oni odgovaraju resornom ministru u Beogradu.

Jovanović je naglasio da će se LDP snažno protiviti usvajanju zakona u parlamentu i smatra da je obaveza svih stranaka i poslanika da se suprotstave ovakvom zakonu.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Predloženi zakon totalitaran

Izvor: RTS, 27.Nov.2012

Predloženi zakon o javnim preduzećima temelj totalitarnog režima koji se uspostavlja u Srbiji, kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović...Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da je predloženi zakon o javnim preduzećima "temelj totalitarnog režima", koji se u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.