LDP: Predloženi zakon totalitaran

Izvor: RTS, 27.Nov.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Predloženi zakon totalitaran

Predloženi zakon o javnim preduzećima temelj totalitarnog režima koji se uspostavlja u Srbiji, kaže predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da je predloženi zakon o javnim preduzećima "temelj totalitarnog režima", koji se u Srbiji uspostavlja, i najočigledniji dokaz licemerja i političkog kriminala, koji ima uporište u vladajućoj koaliciji.

Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije rekao da će lideri vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, zahvaljujući tom zakonu, postavljati svakog direktora u zemlji koji će odgovarati njihovim političkim interesima tako što će služiti interesima vladajuće koalicije.

"Taj zakon je osnova za sistemsku korupciju, zbog čega se i donosi, i poslednja je etapa u organizovanom obračunu koji se po Srbiji već mesecima vodi kako bi se srušile lokalne samouprave koje nisu bile spremne da služe interesima vladajuće koalicije", ističe Jovanović.

Prema njegovim rečima, umesto novog poretka koji bi uveo neophodan red u finansiranje stranaka, javne nabavke, utvrdio poreklo imovine političara i na transparentnim osnovama utvrdio vlasništvo u medijima, dobili smo "politiku racije i atmosferu harange".

Jovanović kaže da predloženi zakon predviđa da će direktori 50 javnih i državnih preduzeća na nivou republike dobiti direktore odlukom petočlane komisije, a tri njena člana imenuje Vlada.

Tako se, naglašava Jovanović, uspostavlja većina koja garantuje realizaciju partijskih i političkih, a ne ekonomskih interesa.

Predsednik LDP-a kaže da direktore preostalih 650 lokalnih preduzeća, čiji su osnovači gradovi i opštine, bira lokalna samouprava, ali oni odgovaraju resornom ministru u Beogradu.

Jovanović ističe da će se LDP snažno protiviti usvajanju zakona u parlametu i smatra da je obaveza svih stranaka i poslanika da se suprodstave ovakvom zakonu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Mlađan Dinkić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.