Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić: Srbija ne prihvata članstvo Kosova u UN

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u razgovoru u Njujorku sa šefom misije Ruske Federacije u UN Vitalijem Čurkinom da Srbija ne može da prihvati članstvo Kosova u UN zato što pitanje statusa Kosova nije rešeno.

Premijer je istakao da je Srbiji za rešavanje problema Kosova i Metohije potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << podrška Rusije, Kine i drugih velikih zemalja i da je ta podrška utemeljena na vrednostima međunarodnog prava i istine, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Veoma smo zahvalni Ruskoj federaciji na podršci koju nam pruža. Ruska federacija principijelno i konstruktivno podržava Srbiju u cilju pronalaženja pravednog rešenja i obezbeđivanja trajnog mira u regionu, a pre svega opstanka Srba", rekao je on.

"Najoštrije je osuđena svaka zloupotreba međunarodnih misija koja dovodi do učvršivanja kosovske nezavisnost", naglasio je Dačić, navodi se u saospstenju.

Premijer Dačić je istakao da Srbija ne menja svoj stav kada je reč o UN :"Ne možemo da prihvatimo članstvo Kosova u UN zato što smatramo da pitanje statusa Kosova nije rešeno i da je nužno tragati za pravednim rešenjem koje će biti u interesu i Srba i Albanaca"

"Za nas je nedopustivo, a za to imamo i podršku Ruske Federacije, da se pitanje članstva u UN rešava parcijalnim dogovorima", rekao je premijer Dačić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.