Ivica Dačić: Nisam lud da idem na gej paradu pa da me prebiju huligani

Izvor: Njuz.net, 26.Sep.2013, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić: Nisam lud da idem na gej paradu pa da me prebiju huligani

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeParada ponosa, ili gej parada, kako je neki zovu, je i ove jeseni glavna tema u našem društvu. Kao i uvek, aktivisti zovu visoke političare da im se pridruže i time pokažu da podržavaju prava seksualnih manjina. To jeste plemenita ideja, i dobra namera, ali iskreno, plašim se da dođem jer nisam siguran da li će policija moći da obezbedi skup od hiligana i ne želim da dobijem batine.
Ja u principu podržavam >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << sve to za šta se gej populacija zalaže, ali jednostavno, nemam nikakvih garancija da će sve proći u najboljem redu i ne želim da rizikujem da me neko prebije.
Ideali su lepi i za njih se treba boriti, ali ipak treba imati na umu da je bezbednost građana na prvom mestu, a kad kažem građani prvenstveno mislim na sebe. Spor sam i ne mogu baš brzo da trčim a ne verujem da bih mogao da se odbranim ako me opkole i napadnu.
Mislim, jesu ta prava bitna u teoriji, i jeste bitno da svojim prisustvom premijer pokaže kako je država spremna da se uhvati u koštac sa ovim problemom, ali u praksi mi je bitnije da se ne probudim u bolnici jer me je grupa navijača išutirala.
Podrška ovako formalno – uvek, ali da se pojavim lično tamo – ne hvala, imam preča posla, kao na primer da sačuvam živu glavu.
Tako da želim svu sreću onima koji će šetati toga dana, i time pokazati da imaju poverenja u policiju. Priznajem, ja evo nemam.
I.D.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.