Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Vučić i Dačić da se izvine Kosovu

Lider Alijanse za budućnost Kosova i kandidat za premijera Ramuš Haradinaj izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić treba da upute izvinjenje Kosovu zbog zločina koji su izvršeni tokom rata na Kosovu.

U intervjuu za Dojče vele, Haradinaj je za Vučića i Dačić rekao da su učenici Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića.

"Ja sam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poznavao i njihove šefove Miloševića i Šešelja. Oni su njihovi učenici. Oni treba da stoje pognute glave pred Albancima, imajući u vidu ono što su im učinili. Izvinjenje je prva stvar koju oni treba da urade", kazao je Haradinaj.

On je najavio da se Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće sprovesti, jer je Ustavni sud Kosova potvrdio da taj sporazum nije u duhu Ustava.

"Posle odluke Ustavnog suda mi treba da smo disciplinovani i da primenimo Ustav Kosova. Naš je Ustav predvideo mogućnost organizovanja asocijacija koje mogu biti samo koordinacioni organi, ali ne i organi koji mogu donositi odluke i imati izvršna ovlaščenja", kazao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao da Kosovo neće trgovati ovlašćenjima ZSO zarad stvaranja vojske Kosova.

"Dosadašnja logika je završena. Na Kosovu će započeti nova politika vladavine, mi nećemo biti ničiji taoci", kazao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.