HARADINAJ SE UPLAŠIO: Dačićeva izjava je opasna

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARADINAJ SE UPLAŠIO: ''Dačićeva izjava je opasna''

Podela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkom nivou, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na konferenciji za medije nakon sednice tzv. kosovske vlade ocenio da je opasna izjava šefa srpske dilomatije Ivice Dačića da je razgraničenje predlog Beograda u pregovorima sa Prištinom, preneo je RTK na srpskom jeziku.

- Stav Dačića nije nov, samo je još jednom potvrdio da je zvanični stav Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << etnička podela, ali to je ono što je dovelo do tragedije na Balkanu. To su opasne izjave, podela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkom nivou - rekao je Haradinaj.

Dačić je prethodno, na pitanje novinara da li je zvanična pozicija Beograda za rešavanje kosovskog pitanja da se razgovara o razgraničenju, potvrdio da je zvanična ponuda Beograda da "na takav način rešimo naš problem", dodajući da eventualna linija razgraničenja još nije napisana, niti utvrđena.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HARADINAJ: Opasne izjave Dačića, podela po etničkoj liniji nemoguća

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2019

Podela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkom nivou, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj Podela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkom nivou, kaže premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.