Grčka ipak večeras otvorila granicu za građane Srbije

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 23:11

Grčka ipak večeras otvorila granicu za građane Srbije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je za RTS da ga je grčka strana obavestila da će pustiti državljane Srbije da uđu u tu zemlju preko granice sa Bugarskom.
Ivica Dačić očekuje da će sutra tokom dana biti doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste.
Kako je pojasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ta odluka se zasad odnosi samo na granicu sa Bugarskom, ne i sa Severnom Makedonijom.
Reporter SAT-a Mladen Alvirović dobio je potvrdu iz Bugarske da su naši turisti počeli da prelaze granicu. 
Pedesetak vozila sa srpskim tablicama čekalo je večeras na prelazu Kulata-Promahonas, nakon što je Grčka objavila da državljani Srbije ne mogu još da uđu u tu zemlju. 
Brojne porodice krenule su preko Bugarske put Grčke, vodeći se informacijom da će ta zemlja u 23 sata otvoriti granicu za turiste, kako je ranije i najavila na osnovu dogovora šefova diplomatije Srbije i Grčke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grčka ipak večeras otvorila granicu za građane Srbije

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 00:12

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ga je grčka strana obavestila da će pustiti državljane Srbije da uđu u tu zemlju preko granice sa Bugarskom...Dačić očekuje da će u utorak tokom dana biti doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste...Kako je pojasnio,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.