Gervala Švarc: Dačić odgovoran za masovna ubistva, treba da bude izveden pred sud za ratne ...

Izvor: Beta, 27.Apr.2023, 19:48

Gervala Švarc: Dačić odgovoran za masovna ubistva, treba da bude izveden pred sud za ratne ...

Ministarka spoljnih poslova Kosova, Donika Gervala Švarc, izjavila je danas na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji takođe učestvuje na toj sednici, "odgovoran za masovna ubistva i nasilje tokom poslednjeg rata na Kosovu" i da treba da bude izveden pred sud za ratne zločine.Kosovska ministarka je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću bio "ministar propagande", kao i da "tu funkciju još uvek obavlja"."Desna ruka koljača Balkana (kako je nazvala Dačića) koji je odgovoran za balkanske ratove je osoba koja je upravo govorila pre nas. Ovaj ima mnogo grešaka u rukama. Nije bilo reči žaljenja, umesto toga postojao je prezir prema žrtvama... Dačić, sada ministar spoljnih poslova, odgovoran je za masovna ubistva i nasilje i trebalo bi da bude izveden pred sud za ratne zločine", rekla je Gervala na engleskom, albanskom i srpskom jeziku.Kazala je da je i ona tražila da na sednici SB UN govori na albanskom, ali joj je to onemogućeno.Ona je o izveštaju UNMIK-a o Kosovu - što je tema sednice, rekla da od 100 tačaka u izveštaju "90 nije tačno ili je delimično tačno"."U izveštaju UNIMK-a, Berlinski samit se pominje samo kao fusnota. ...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić pita gde je Tači danas, ministarka Kosova mu poručuje da je „mali Sloba“

Izvor: Danas, 27.Apr.2023

Ja sam rođen na Kosovu, dok je Gervala rođena u Skoplju. Tako da nemojte mi držati lekcije o istoriji Kosova - rekao je ministar Dačić obraćajući se kosovskoj ministarki spoljnih poslova, koju je oslovljavao sa "građanka Gervala".

Nastavak na Danas...

Ministarke u Skupštini Srbije o porodilištima, kadrovskim rešenjima, pomoći majkama, udžbenicima

Izvor: Danas, 27.Apr.2023

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, izjavila je danas da će sva porodilišta u Srbiji biti uređena "u najskorijem mogućem vremenu" jer je to, kako je navela, u februaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio ministru finansija Siniši Malom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.