Gana: Ponovo ćemo razmotriti odluku o priznanju Kosova

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gana: Ponovo ćemo razmotriti odluku o priznanju Kosova

Ministar spoljnih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej poručila je u Beogradu da će Gana definitivno ponovo razmotriti ranije donetu odluku o priznavanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, prenosi Tanjug

Bočvejova je na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem, istakla da nema ovlašćenje da donese odluku o povlačenju priznanja i dodala da je razgovarala sa članovima svoje vlade i da će po povratku biti jasna u stavu prema tom pitanju.

"Znam da je odluka koja je doneta bila prepreka razvoju naših odnosa. Ali mi smo ovde, nismo otišli na Kosovo. Niko iz naše vlade nije posetio Kosovo", podvukla je Bočvejova, uz podsećanje da je odluku o priznanju KiM donela prethodna vlada.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.