Država i sportisti protiv nasilja

Izvor: B92, 06.Mar.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Država i sportisti protiv nasilja"

Vlada Srbije najavila je formiranje posebnih tužilaštva i sudskih odeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama.

U saopštenju Vlade navodi se da nasilje u sportu ugrožava nacionalne interese Srbije.

Na sednici Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kojoj je predsedavao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, najavljeno je i da će biti pokrenuta inicijativa za izmene zakonskih i drugih akata kako bi se ubrzali procesi protiv nasilnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posebno je naglašeno da treba eliminisati veliki uticaj organizovanih kriminalnih grupa koje zloupotrebljavaju navijače.

Porast nasilja na sportskim dešavanjima zahteva odlučnu i koordinisanu akciju institucija države i sportskih asocijacija. Treba pooštriti kaznenu politiku prema aktima nasilja i ažurnije procesuirati prekršajna i krivična dela. Ubrzo će biti formirana posebna tužilaštva i sudska odeljenja”, navodi se u saopštenju.

Savet je objavio i da se priprema paket mera za preventivno delovanje u okviru sportskih saveza i procesa obrazovanja, kojim bi se uspostavio trajni sistem eliminacije nasilja na sportskim takmičenjima.

U saopštenju se takođe kaže da je ministarka omladine i sporta Alisa Marić “zahtevala” centralizovanu i sinhronizovanu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštava i sudstva, kao i sportskih asocijacija, kako prilikom svakog incidenta tako i u cilju preventivnog delovanja.

Suzbijanje nasilja je imperative očuvanja srpskog sporta, bezbednosti sportista i navijača koji bi želeli da sa svojim porodicama uživaju u sportskim nadmetanjima”, rečeno je na sednici Saveta za sprečavanje nasilja u sportu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska vlast najavila nove mere u borbi protiv nasilja

Izvor: Sportal.rs, 06.Mar.2013

Nasilje na sportskim objektima odavno je jedna od "bolnih tačaka" srpskog društva. Povodom toga održana je sednica Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, a predsedavao je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.