Nasilje na sportskim terenima ugrožava nacionalne interese

Izvor: Politika, 06.Mar.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje na sportskim terenima ugrožava nacionalne interese

BEOGRAD – Nasilje na sportskim terenima ugrožava nacionalne interese Srbije, ocenjeno je na današnjoj sednici Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kojoj je predsedavao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

„Porast nasilja na sportskim dešavanjima zahteva odlučnu i koordiniranu akciju institucija države i sportskih asocijacija. Ocenjeno je da treba pooštriti kaznenu politiku prema aktima nasilja i ažurnije procesuirati prekršajna i krivična dela. Ubrzo će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << formirana posebna tužilaštva i sudska odeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama i biće pokrenuta inicijativa za izmene zakonskih i drugih akata kako bi se ubrzali procesi protiv nasilnika”, navodi se u saopštenju Vladine kancelarije za medije.

Posebno je naglašeno da je potrebno eliminisati veliki uticaj organizovanih kriminalnih grupa koje zloupotrebljavaju navijače.

„Priprema se paket mera za preventivno delovanje u okviru sportskih saveza i procesa obrazovanja, kojim bi se uspostavio trajni sistem eliminacije nasilja na sportskim takmičenjima”.

Kako se navodi, ministarka omladine i sporta Alisa Marić zahtevala je centralizovanu i sinhronizovanu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštava i sudstva, kao i sportskih asocijacija, kako prilikom svakog incidenta tako i u cilju preventivnog delovanja.

„Suzbijanje nasilja je imperativ očuvanja srpskog sporta, bezbednosti sportista i navijača koji bi želeli da sa svojim porodicama uživaju u sportskim nadmetanjima”, rečeno je na sednici Saveta za sprečavanje nasilja u sportu.

Tanjug

objavljeno: 06.03.2013.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posebna tužilaštva za huligane

Izvor: B92, 06.Mar.2013

Beograd -- Vlada Srbije najavila je formiranje posebnih odeljenja tužilaštva i sudskih odeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama...Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, povodom sve učestalijih incidenata na sportskim utakmicama, predložila je danas obrazovanje posebnog...

Nastavak na B92...

Dačić: Nasilje na sportskim terenima ugrožava nacionalne interese

Izvor: Blic, 06.Mar.2013

Nasilje na sportskim terenima ugrožava nacionalne interese Srbije, ocenjeno je na sednici Saveta za sprečavanje nasilja u sportu, kojoj je predsedavao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić..."Porast nasilja na sportskim dešavanjima zahteva odlučnu i koordiniranu akciju institucija države i sportskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.