Drašković: Dačić provocira Crnu Goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Dačić provocira Crnu Goru

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da šef srpske diplomatije Ivica Dačić iz Moskve dobija naloge da provocira Crnu Goru i unazadi odnose Beograda i Podgorice.

Komentarišući poslednje izjave Dačića da bi Srbija u budućnosti mogla da glasa protiv interesa Podgorice, Drašković je rekao da je izvesno da naloge za neshvatljive izjave šef srpske diplomatije ne dobija od Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučića, čiji je odnos prema Crnoj Gori dijametralno suprotan onome što govori Dačić.

Mislim da Dačić naloge dobija direktno iz Moskve, i to ne od zvanične Moskve, već od snaga koje nisu za potcenjivanje, a to je koalicija nostalgičara za imperijalnim Sovjetskim Savezom, rekao je Drašković za Radio Crne Gore.

Drašković je istakao i da naloge od Vlade Srbije ne dobijaju ni neki koalicioni partneri Vučićeve stranke, koji izjavljuju sulude stvari o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

"Ako izgovarate da Crnogorci ugrožavaju Srbe, izgovarate besmislicu, a Dačić je otišao i korak dalje, pa je rekao nešto što nisam mogao da verujem - da on hipotetički razmišlja da se na teritoriji Crne Gore stvori nezavisna država Srba, znači da se Donbas preseli ovamo, rekao je Drašković.

Ocenjujući da smo svedoci dramatičnog pogoršanja odnosa u regionu, Drašković je ocenio da se mentalno vraćamo u tragične devedesete.

U nemogućnosti da, kako je rekao, otvaramo evropska poglavlja pet, 17, 31 ili 34, ovde se otvaraju poglavlja "1990. i 1991.".

Tako je, podseća Drašković, predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno najavio i "otvaranje ratnog poglavlja 1992.".

Drašković je istakao da dejtonska Bosna i Hercegovina nikad nije zaživela i da priča o tome da se ona može mirno raspasti vodi "u isti onaj mirni put koji nam se desio 1992. godine".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drašković: Dačić ima naloge iz Moskve da provocira CG

Izvor: B92, 20.Jan.2017

Podgorica -- Predsednik SPO Vuk Drašković tvrdi da šef srpske diplomatije Ivica Dačić iz Moskve dobija naloge kako bi provocirao Crnu Goru i unazadio odnose sa Podgoricom...Komentarišući poslednje izjave Dačića na račun Crne Gore, te da bi Srbija u budućnosti mogla da glasa protiv interesa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.