Dosta smo čekali, vreme je za otvaranje poglavlja

Izvor: Akter, 06.Sep.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta smo čekali, vreme je za otvaranje poglavlja

Za Srbiju nije prihvatljivo da prva pregovaračka poglavlja budu otovrena početkom 2016., jer su ispunjeni svi uslovi za njihovo otvaranje krajem ove godine, izjavio je Dačić

"Nepohodan uslov za otvaranje prvih poglavlja (u pregovrima Srbije sa EU) bio je napredak u Briselskom sporazumu. To je ispunjeno. Sada je na EU da učini ono što je obećala, a to je otvaranje poglavlja. Za nas nije prihvatljivo da to bude početkom sledeće godine", rekao je Dačić na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

On je rekao da je takav stav, da poglavlja treba da budu otvorena krajem ove godine, izneo i juče u Luksembrgu, na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.