Do kraja godine nećemo otvoriti poglavlja 23 i 24

Izvor: Beta, 05.Maj.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine nećemo otvoriti poglavlja 23 i 24

BEOGRAD, 5. maja 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da u procesu pregovora sa Evropskom unijom ove godine očekuje otvaranje nekih poglavlja, ali ne i poglavlja 23 i 24 koja se odnose na pravosudje, ljudska prava, policiju.

Dačić je kazao da očekuje da će se do kraja 2014. otvoriti poglavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 32 koje se odnosi na finasijsku kontrolu i 35 na tekuća pitanja, u šta je usključeno i Kosovo.

"Kao premijer sam se mnogo bavio spoljnom politikom i postigli smo dobre rezultate u toj oblasti. Cilj nam je da što više ubrzamo evropske integracije i da do kraja godine otvorimo neka od poglavlja", rekao je Dačić za televiziju "Pink".

Govoreći o današnoj poseti komesara za proširenje Evropske unije Štefana Filea, Dačić je ponovio da je ta poseta izuzetno značajna i izneo da su sinoć neformalno razgovarali o regionalnim temama i perspektivi pregovora.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.