ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Izjava Šutanovca bezuspešan pokušaj  da se politički profitira i privuče medijska pažnja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Izjava Šutanovca bezuspešan pokušaj da se politički profitira i privuče medijska pažnja!

Vlada Srbija nastaviće da štiti državne i nacionalne interese kroz ozbiljnu i odgovornu politku

Izjava lidera DS Dragana Šutanovca koji je danas zatražio da potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić podnese ostavku je neodgovorna i predstavlja bezuspešan pokušaj da se politički profitira, smatar šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević. On je ocenio da je to ujedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još jedna potvrda nejasne, konfuzne i neozbiljne politike koju vodi predsednik DS-a.

Kako kaže, svima je jasno da je to kritika zarad kritike i želja da se napadom na prvog potpresednika Vlade i ministra spoljnih poslova, koji je i lider SPS-a, privuče medijska pažnja.

- Način na koji je DS štitio interese Srba na KiM građani su jasno i nedvosmisleno prepoznali dajući im podršku od jedva pet odsto na vanrednim parlamentarnim izborima 2016. godine i time je sve rečeno - rekao je Milićević.

On je istakao da će Vlada Srbija i dalje nastaviti da štiti državne i nacionalne interese kroz ozbiljnu i odgovornu politku jer je to najbolj način da se zaštite građani koji žive na prostoru KiM, a koji Srbiju smatraju svojom drzavom. Prema njegovim rečima, parole - predaja, izdaja, ostavke su se čule i 90-tih godina, ali je i nakon 2000. godine, kada je DS preuzela odgovornost, upravo Rezolucija 12 44, kao tekovina 90-tih, bila osnov odbrane nacionalnih i državnih interesa.

Foto: Profimedia

- Vlada Srbije pokazuje spremnost da da odgovore na teska pitanja, vodi odgovornu i realističnu politiku i to je jedina prilika i šansa da se dođe do kompromisnog i pravičnog rešenja koje je prihvatljivo za obe strane - rekao je Milićević.

Predsednik DS zatražio je ranije danas da Dačić podnese ostavku zbog izjave da postoje pisani i nepisani Briselski dogovori.

Šutanović, naime, smatra da aktuelni ministar spoljnih poslova mora da zna da usmeno predanje nije validno u međunarodnim odnosima i da ono neće zaštititi Srbe na Kosovu, što, kako navodi, mora biti primarni cilj naše zemlje u kosovskoj politici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da bi se doznalo kakav je državnik bio Šutanovac..."

Izvor: B92, 19.Jan.2017

Potpredsednik SPS Predrag J. Marković reagovao je saopštenjem na izjavu predsednika DS da šef diplomatije Ivica Dačić treba da podnese ostavku...“Ivica Dačić je kao ministar spoljnih poslova postigao uspehe koje za tako kratko vreme nije postigao nijedan Titov diplomata“, naveo je Marković...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.