Dačić uručio ključeve

Izvor: RTS, 18.Dec.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić uručio ključeve

U selu Prevalac kod Vladičinog Hana, Ivica Dačić predao ključeve od kuće deci nastradalog pripadnika policijske uprave Vranje Zorana Markovića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predao je, u selu Prevalac kod Vladičinog Hana, kuću na upotrebu deci nastradalog pripadnika policijske uprave Vranje Zorana Markovića koja je izgrađena na inicijativu vranjske policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dačić je deci Nemanji i Zorani Marković prilikom useljenja, poklonio i ikonu Belog anđela, navodeći da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima obavezu da brine o porodicama nastradalih policajaca.

"Blizu 1.000 pripadnika policije izgubilo je živote u proteklim decenijama i MUP ima obavezu prema njihovim porodicama. Izgradnjom kuće za decu naših nastradalih kolega pokazujemo da o njima ima ko da brine", rekao je Dačić.

Policija ima obavezu i prema porodici policajca Ajdarija Rustemija koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći zajedno sa Zoranom Markovićem 20. decembra 2007. godine nakon povratka sa dužnosti u selu Debce, u opštini Preševo na jugu Srbije, rekao je ministar.

Prema rečima načelnika policijske uprave Vranje Slađana Velinovića, izgradnja kuće za Nemanju i Zoranu Marković u selu Prevalce počela je 16. juna ove godine na dan obeležavanja 200. godišnjice MUP-a Srbije, a završena je i potpuno opremljena nameštajem 30. novembra uz pomoć brojnih donatora i Pčinjskog okruga i cele Srbije.

Zoran Marković, šef kontrolnog punkta Debce na administrativnoj liniji sa Kosovom, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na mostu kod sela Levosoje u opštini Bujanovac.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deca nastradalog policajca dobila kuću

Izvor: RTS, 18.Dec.2011

U selu Prevalac kod Vladičinog Hana, Ivica Dačić predao ključeve od kuće deci nastradalog pripadnika policijske uprave Vranje Zorana Markovića...Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predao je, u selu Prevalac kod Vladičinog Hana, kuću na upotrebu deci nastradalog pripadnika Policijske...

Nastavak na RTS...

Kuća deci nastradalog policajca

Izvor: Mondo, 18.Dec.2011

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predao je danas u selu Prevalac kod Vladičinog Hana kuću na upotrebu deci nastradalog pripadnika policijske uprave Vranje Zorana Markovića koja je izgrađena na inicijativu vranjske policije.

Nastavak na Mondo...

Uručeni ključevi kuće deci stradalog policajca

Izvor: Press, 19.Dec.2011, 00:57

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, juče je u selu Prevalac, u opštini Vranjska Banja, uručio deci nastradalog policajca Zorana Markovića ključeve kuće koja je izgrađena na inicijativu zaposlenih u policijskoj upravi Vranje.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.