Deca nastradalog policajca dobila kuću

Izvor: RTS, 18.Dec.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca nastradalog policajca dobila kuću

U selu Prevalac kod Vladičinog Hana, Ivica Dačić predao ključeve od kuće deci nastradalog pripadnika policijske uprave Vranje Zorana Markovića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić predao je, u selu Prevalac kod Vladičinog Hana, kuću na upotrebu deci nastradalog pripadnika Policijske uprave Vranje Zorana Markovića koja je izgrađena na inicijativu vranjske policije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Dačić je deci Nemanji i Zorani Marković prilikom useljenja, poklonio i ikonu Belog anđela, navodeći da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima obavezu da brine o porodicama nastradalih policajaca.

"Blizu 1.000 pripadnika policije izgubilo je živote u proteklim decenijama i MUP ima obavezu prema njihovim porodicama. Izgradnjom kuće za decu naših nastradalih kolega pokazujemo da o njima ima ko da brine", rekao je Dačić.

Policija ima obavezu i prema porodici policajca Ajdarija Rustemija koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći zajedno sa Zoranom Markovićem 20. decembra 2007. godine nakon povratka sa dužnosti u selu Debce, u opštini Preševo na jugu Srbije, rekao je ministar.

Prema rečima načelnika policijske uprave Vranje Slađana Velinovića, izgradnja kuće za Nemanju i Zoranu Marković u selu Prevalce počela je 16. juna ove godine na dan obeležavanja 200. godišnjice MUP-a Srbije, a završena je i potpuno opremljena nameštajem 30. novembra uz pomoć brojnih donatora i Pčinjskog okruga i cele Srbije.

Zoran Marković, šef kontrolnog punkta Debce na administrativnoj liniji sa Kosovom, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na mostu kod sela Levosoje u opštini Bujanovac.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.