Dačić uručio diplomatski pasoš Filipu Filipoviću

Izvor: RTS, 25.Jun.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić uručio diplomatski pasoš Filipu Filipoviću

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatski pasoš Filipu Filipoviću, vaterpolisti i ambasadoru dobre volje.
Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem dokazali da su pravi ambasadori naše zemlje", rekao je ministar Dačić.
Ambasador dobre volje Filip Filipović zahvalio je ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i dodao da se nada da će država i dalje podržavati vaterpoliste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.
"Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskan sam što sam dobio diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću", rekao je Filipović, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Filip Filipović dobio diplomatski pasoš

Izvor: Mondo, 25.Jun.2018

"Nije ovaj pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje. Oni to već jesu", rekao je ministar Ivica Dačić...Foto: MN Press Filip Filipović - 2. 5. 1987...Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Filip Filipović od ponedeljka je vlasnik diplomatskog pasoša Republike Srbije...Naš...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.