Filip Filipović dobio diplomatski pasoš

Izvor: Mondo, 25.Jun.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Filipović dobio diplomatski pasoš

"Nije ovaj pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje. Oni to već jesu", rekao je ministar Ivica Dačić.

Foto: MN Press Filip Filipović - 2. 5. 1987.

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Filip Filipović od ponedeljka je vlasnik diplomatskog pasoša Republike Srbije.

Naš trofejni sportista, osvajač svih odličja sa reprezentacijom, dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pasoš od prvog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića.

Ministar Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

"Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem dokazali da su pravi ambasadori naše zemlje", rekao je ministar Dačić.

Ambasador dobre volje Filip Filipović zahvalio je ministru Dačiću na ovom lepom gestu države i izrazio nadu da će država i dalje podržavati vaterpoliste, budući da je ovim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

"Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskan sam što sam dobio diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivicu Dačiću", rekao je Filipović, saopšteno je iz Ministarstva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.