Dačić smanjuje troškove Jeremića

Izvor: Blic, 03.Avg.2012, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić smanjuje troškove Jeremića

Premijer Srbije Ivica Dačić izdao je nalog Ministarstvu spoljnih poslova da se iznova sagledaju troškovi finansiranja kancelarije Vuka Jeremića za vreme njegovog predsedavanja Generalnom skupštinom UN u Njujorku, saznaje „Blic“.

Odluka prethodne vlade po kojoj je Jeremiću trebalo samo do kraja godine da bude uplaćeno 2,9 miliona dolara, a potom do kraja mandata 7,3 miliona, biće poništena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na jednoj od narednih sednica Vlade.

Dobro upućeni izvor „Blica“ kaže da će iznos za Jeremićevu kancelariju biti umanjen nekoliko puta jer je Dačić tokom razmatranja ovog problema naglasio da „nema mesta luksuzu, već da zbog stanja u Srbiji, ima mesta samo za mere štednje”.

- Nalog da se iznova sagledaju i umanje troškovi za finansiranje kancelarije pri UN Dačić je izdao bukvalno po stupanju na dužnost. To je, između ostalog, problem koji je ostao nerešen, a predsedavanje počinje u septembru. Svakome je jasno da novac za kancelariju mora biti izdvojen i predsedavanje je značajna stvar za Srbiju i zbog imidža, ali i zbog krupnih problema oko Kosova. Ali, suma mora biti umanjena jer je od starta prioritet Vlade štednja,a ulagaće se u resurse koji direktno koriste građanima - kaže izvor „Blica“.

Trenutno niko sa preciznošću ne može reći koliko novca će biti izdvojeno. Međutim, dosadašnji proračuni govore o oko 1,5 miliona dolara, koji su neophodni i omogućavaju za godinu dana da Srbija tokom predsedavanja UN bude dobro predstavljena.

Prilikom posete Beogradu, generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je da bi srpski narod trebalo da bude ponosan što će u narednom periodu imati svog predstavnika na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Da se ostalo pri ranijoj nameri - 7,3 miliona - Jeremić bi primao platu od 10.000 dolara, za stan bi država plaćala 15.000 dolara, ali i kiriju njegovog vozača i stan posluzi.

Povezane vesti: Potpredsednik Kine razgovarao sa Jeremićem Ban Ki-mun: Srbi bi trebalo da budu ponosni na predsedavanje Jeremića Tadić: I Đilas i Jeremić su svađom prekršili pravila DS, o tome ćemo raspravljati Dačić zamera DS zbog Jeremića Za Vuka Jeremića u UN trošak Srbije je sedam miliona evra
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.