Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Apr.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić se zahvalio penzioneru za sprečenu pljačku banke

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je danas u Beogradu plaketu MUP penzioneru Milanu Dubajiću (71) koji je pre četiri dana u Južnom bulevaru sprečio dvojicu pljačkaša da opljačkaju filijalu Poštanske štedionice.

Dačić, koji je Dubajića primio u kabinetu, rekao je da je to što je uradio Dubajić "građanski podvig", kao i da je policiji neophodna saradnja sa građanima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bi efikasno radila.

"Učinili ste nešto što verovatno mnogi u Srbiji ne bi uradili, čak ni neka službena lica", rekao je Dačić obraćajući se Dubajiću posle uručivanja plakete u znak priznanja zbog sprečavanja pljačke banke.

Dubajić je rekao da je 26. aprila, kada se desila pljačka, otišao u Poštansku štedionicu da podigne penziju, kao i da se sve dogodilo brzo tako da nije imao vremena da razmišlja o posledicama pre nego što je skočio na jednog od pljačkaša.

"Da sam uspeo da izbrojim do tri, verovatno to ne bih uradio", rekao je Dubajić odgovarajući na pitanje novinara kako je sprečio pljačku Poštanske štedionice. Dubajić je naveo i da su dvojica pljačkaša bila iznenađena kada je on skočio na jednog od njih, koji je iznosio novac iz banke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.