Izvor: RTS, 18.Jan.2022, 17:43

Dačić sa zvaničnikom OEBS-a o predstojećim izborima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Organizacije za evrpsku bezbednost i saradnju (OEBS) Robertom Montelom sa kojim je razgovarao o izborima koji će biti održani 3. aprila.
Dačić je rekao da Narodna skupština aktivno učestvuje u radu Parlamentarne skupštine OEBS-a, koju smatra institucijom od izuzetnog značaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a koja tri decenije pomaže državama učesnicama u ostvarivanju međuparlamentarnog dijaloga i saradnje.
Dačić i Montela razgovarali su o izborima Srbiji, koji će biti održani 3. aprila.
Naglasio je da država aktivno radi na unapređenju svog izbornog procesa, prihvatajući i implementirajući preporuke Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).
Podsetio je da je Srbija osnovala Radnu grupu za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, koja se bavi koordinacijom i praćenjem sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.
"U skladu sa obavezama preuzetim Dokumentom iz Kopenhagena, nakon zvaničnog raspisivanja izbora, ODIHR-u, Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i svim državama učesnicama biće upućen poziv za posmatranje ovih izbora", rekao je Dačić.
Montela je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa Srbijom i izrazio spremnost da se ona nastavi i ojača organizovanjem godišnjeg sastanka Parlamentarne skupštine OEBS-a u narednom periodu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.