Dačić sa predstavnicima parlamenta i izvršne vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2010, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa predstavnicima parlamenta i izvršne vlasti

TOKIO -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa predsednikom Donjeg doma japanskog parlamenta Takahirom Jokomićijem i članom parlamenta i predsednikom Parlamentarne lige Japana Ićirom Aisavom, koji su pozdravili potpisivanje Memoranduma o policijskoj saradnji između Srbije i Japana.

Jakomići i Aisava su izjavili da Japan prepoznaje Srbiju kao ključnu zemlju u regionu i da podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reformski proces kroz koji prolazi Srbija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nastavlio je posetu Japanu tokom koje će razgovarati sa predstavnicima parlamentarne i izvršne vlasti te države.

Dačić, koji je juče započeo petodnevnu posetu Japanu, i ministarka unutrašnjih poslova Japana Tomiko Okazaki potpisali su u Tokiju Memorandum o policijskoj saradnji.

Memorandum će unaprediti i ojačati odnose u oblasti rada policije dve zemlje, naročito u domenu razmene informacija i iskustva u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i terorizma.

Tokom susreta Dačića sa ministarkom Okazaki i sa generalnim direktorom japanske policije Takaharu Andom, konstatovano je da je saradnja u borbi protiv terorizma i svih vidova organizovanog kriminala od izuzetnog značaja.

Na sastanku je konstatovano i da će policijske strukture nastaviti saradnju radi postizanja visokog stepena bezbednosti dve države, saopštio je juče MUP Srbije.

Dačić će se tokom boravka u Japanu sastati sa zamenikom ministra inostranih poslova Japana Hisašijem Tokunagom i sa predsednikom Parlamentarne lige prijateljstva Japana i Srbije Ićirom Aisavom.

On će razgovarati i sa zamenikom ministra za vanredne situacije Šozo Azumom, najavilo je uoči posete Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.