Dačić sa potpredsednicom Senata Francuske

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa potpredsednicom Senata Francuske

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa Elen Konve Mure, potpredsednicom Senata Republike Francuske i senatorkom Francuza koji žive van Francuske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
U saopštenju se navodi da je zajednički potvrđeno da u odnosima Srbije i Francuske postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snažan uzlazni trend, čemu je posebno doprinela uspešna poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona u julu ove godine i izražena je obostrana spremnost da se nastavi sa unapređenjem saradnje u svim oblastima.

"Ministar Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo što naši odnosi za osnovu imaju istorijsko i tradicionalno prijateljstvo dva naroda i izrazio očekivanje da ćemo u narednom periodu ostvariti nove konkretne rezultate", ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
Dodaje se da je potpredsednica Senata Konve Mure prenela da se tokom boravka u Republici Srbiji uverila da postoji veoma visok stepen spremnosti da se naši odnosi razvijaju u različitim segmentima i da, kao članica Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata, posebno smatra značajnim napredak ostvaren na planu međuparlamentarne saradnje, evrointegracija i zajedničkog učešća u mirovnim misijama pod okriljem UN i EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.